50 مطلب آخر
آمبولانس : آخرین وضعیت امداد-اورژانس-آمبولانس درکشور

  • ----- به علت خلاء قانوني دست وزارت بهداشت براي برخورد سريع با آمبولانس‌هاي خصوصي بسته است
  • ----- تكاليفي كه اورژانس كشور در برنامه چهارم داشت بيشتر تكاليف كمي بودند
  • ----- در حال حاضر 7 مركز امداد هوايي در كشور وجود دارد و اورژانس كشور فقط يك بالگرد دارد
  • ----- ورود آمبولانس‌هاي خصوصي به خدمات‌ فوريت‌هاي پزشكي تخلف محسوب مي‌شود
  • ----- تمامي 650 بیمارستان هاي دولتي در كشور به آمبولانس مجهز هستند
  • ----- استاندارد جهاني تجهيز بیمارستانها در دنيا به آمبولانس نيز يك تا دو دستگاه است
  • ----- در حال حاضر 10 بیمارستان دولتي در كشور به سيستم ترياژ مجهز است
  • ----- يك هزار و 400 دستگاه انواع آمبولانس امسال وارد ناوگان مي شود

جهت رویت متن كامل اين خبرها ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن در كادر زير کلیک فرمائید :

تحلیل ما

متن کامل

دست وزارت بهداشت براي برخورد سريع با آمبولانس‌هاي خصوصي بسته است 

رئيس اورژانس كشور گفت: به علت خلاء قانوني دست وزارت بهداشت براي برخورد سريع با آمبولانس‌هاي خصوصي بسته است.

غلامرضا معصومي  اظهار داشت: تكاليفي كه اورژانس كشور در برنامه چهارم داشت بيشتر تكاليف كمي بودند و برآورد اين برنامه نشان مي‌دهد كه اقدامات خوبي در اين راستا انجام شده است.

وي افزود: از 2 سال پيش موضوع افزايش كيفيت خدمات اورژانس را در دستور كار قرار داديم كه از جمله آنها بحث فراگيرشدن كارداني‌هاي فوريت‌هاي پزشكي بود و در دانشگاه‌هاي تيپ 2 و 3 رشته‌هاي اين بحث وارد شد.

معصومي تصريح كرد: در ادامه اين مسير بحث كارشناسي اين رشته مطرح شد و از امسال دانشجويان مقطع كارشناسي اين رشته را خواهيم داشت. همچنين كارشناسي ارشد و دكتراي تخصصي سلامت در بلايا هم مصوب شده است و امسال تحصيل در دكتراي اين رشته آغاز مي‌شود.

وي اضافه كرد: در موضوع ارتقاء كيفيت برگزاري آزمون‌هاي ماهانه، سالانه و المپيادهاي فوريت‌هاي پزشكي را در نظر داريم كه در اين كنگره از دستاوردهاي علمي و پژوهشي استقبال مي‌كنيم.

رئيس اورژانس كشور با بيان اينكه در حوزه آمبولانس و تجهيزات آن تقريباً در كشور مشكلي نداريم ، يادآور شد: قرار بود تا پايان برنامه چهارم توسعه 2 هزار و 200 پايگاه اورژانس در كشور راه‌اندازي شده باشد اما فروردين امسال را با هزار و 850 پايگاه شروع كرديم كه قرار است بقيه آن امسال تكميل شود.

وي اضافه كرد: در برنامه پنجم توسعه براي ارائه خدمات اورژانس در جاده‌هاي فرعي را داشتيم اما با توجه به نظر دولت بايد به جاده‌هاي روستايي ورود داشته باشيم نظر اورژانس كشور اين است كه ورود به اين جاده‌ها بيشتر از طريق امداد هوايي باشد چرا كه مشخص شده پايگاه‌هاي روستايي حدود 100 هزار پرسنل مي‌خواهد.

معصومي گفت: در حال حاضر 7 مركز امداد هوايي در كشور وجود دارد و اورژانس كشور فقط يك بالگرد دارد زيرا تاكنون رديف بودجه‌اي براي خريد بالگرد نداشته‌ايم اما اورژانس كشور به 45 بالگرد نياز دارد.

وي خاطر نشان كرد: ورود آمبولانس‌هاي خصوصي به خدمات‌ فوريت‌هاي پزشكي تخلف محسوب مي‌شود و از 2 ميليون مأموريتي كه سال گذشته داشتيم شايد در 2 هزار مأموريت تخلف وجود داشت.

معصومي اضافه كرد: همه بيمارستان‌ها تاكنون به غير از چند مورد، آمبولانس‌هاي جديد گرفته‌اند و تا آخر امسال بيمارستاني در كشور وجود نخواهد داشت كه آمبولانس دولتي براي انتقال بيمار نداشته باشد.

وي با بيان اينكه 650 بيمارستان دولتي در كشور وجود دارد يادآور شد: جابه جانكردن بيمار توسط بيمارستان‌هاي دولتي به يك بيمارستان ديگر با آمبولانس دولتي تخلف محسوب مي‌شود و نبايد بيمارستان‌ها بيماران را با آمبولانس‌هاي خصوصي به بيمارستان ديگر انتقال دهند.

رئيس اورژانس كشور افزود: امسال هزار دستگاه آمبولانس خريداري كرديم و بيش از 4 هزار شبكه بهداشت و درمان در كشور وجود دارد كه با اين تعداد مي‌توانيم يك چهارم اين شبكه‌ها را به آمبولانس تجهيز كنيم.

معصومي گفت: دست دولت براي برخورد سريع با آمبولانس‌هاي بخش خصوصي كه متخلف هستند بسته است و بايد اين موضوع اصلاح شود. در قانون محدوديت‌هايي براي برخورد با آمبولانس‌هاي خصوصي متخلف وجود دارد، اين موضوع را يك سال و نيم است كه پيگيري مي‌كنيم و هنوز به نتيجه نرسيده‌ايم.

وي اضافه كرد: بيشترين شكاياتي كه از اورژانس‌هاي بيمارستاني وجود دارد عمدتاً خدمات جاري است مانند وضعيت ظاهر اورژانس، تخت و برانكارد.

معصومي درباره كميته ترياژ بيمارستان‌ها كه مامور راهنمايي بيماران مراجعه‌كننده به اورژانس هستند نيز خاطر نشان كرد: در اين زمينه 18 دانشگاه علوم پزشكي را به طور ستادي آموزش مي‌دهيم و در مرحله بعد آن دانشگاه‌ها، دانشگاه‌هاي بعدي را آموزش مي‌دهند و آموزش 18 دانشگاه اول تا خرداد انجام خواهد شد.

در ادامه اين نشست عبداللهي، دبير انجمن فوريت‌هاي پزشكي ايران اظهار داشت: طبق قانون، مسئوليت رسيدگي به مصدومان حوادث و بيماران اورژانسي با اورژانس 115 است و هيچ كس حق دخالت در آن ندارد.

وي گفت: بحث‌هاي تخصصي اورژانس‌ پيش بيمارستاني مانند تروما، احياي قلبي و ريوي، ارتقاء كيفيت خدمات به مصدومان و آموزش و پژوهش در ارتقاء اورژانس از محورهاي اين كنگره و جشنواره است. از بين 55 مقاله ارسالي نيز 27 مقاله در بخش سخنراني و 20 مقاله در بخش پوستر انتخاب شده‌اند كه در روز 13 و 14 ارديبهشت در كنگره ارائه مي‌شوند.

650 بیمارستان دولتي به آمبولانس مجهز هستند

رييس مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي ، با بيان اينكه تمامي 650 بیمارستان هاي دولتي در كشور به آمبولانس مجهز هستند،گفت:‌ بيشتر اين بیمارستانها به يك دستگاه آمبولانس و برخي از آنها دو دستگاه آمبولانس مجهز شده اند.

 دكتر ' غلامرضا معصومي '  افزود: استاندارد جهاني تجهيز بیمارستانها در دنيا به آمبولانس نيز يك تا دو دستگاه است. وي افزود: اگر برخي از بیمارستانها درحال حاضر آمبولانس در اختيار ندارند به دليل در اختيار قرار دادن آن به شبكه هاي بهداشت و درمان است.

وي با اشاره به اينكه در حال حاضر چهار هزار شبكه بهداشت در كشور به شكل فعال وجود دارد گفت: قرار است در نخستين اقدام يكهزار شبكه بهداشت به آمبولانس تجهيز شوند كه اولويت تخصيص آمبولانس به اين شبكه ها ارايه خدمات شبانه روزي و زايشگاهي است.

وي اضافه كرد:كار ارايه خدمات پزشكي تنها توسط مركز فوريت هاي پزشكي و اورژانس 115 انجام مي شود و آمبولانس هاي بخش خصوصي تنها در بخش ارايه خدمات آمبولانسي و بين بیمارستاني است و اگر غير از اين باشد تخلف محسوب مي شود.

معصومي با بيان اينكه مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي نظارت خوبي بر فعاليت و عملكرد امبولانس ها در كشور دارد، گفت: متاسفانه به رغم نظارت خوبي كه در اين زمينه وجود دارد به دليل خلا هاي قانوني براي برخورد مناسب با متخلفان در اين زمينه مشكلاتي وجود دارد.

وي در ادامه به راه اندازي دوره كارداني فوريت هاي پزشكي در سال جاري در دانشگاههاي تيپ دو و سه در كشور اشاره كرد و افزود: البته در دانشگاه شهيد بهشتي نيز به عنوان يك دانشگاه تيپ يك اين دوره راه اندازي خواهد شد.

رييس مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي با اشاره به راه اندازي دوره هاي كارشناسي ، كارشناسي ارشد و دوره هاي PHT وNPT فوريت هاي پزشكي گفت: در سال جاري اين دوره ها نيز در دانشگاههاي كشور و در جهت ارتقاي علمي نيروهاي مركز فوريت هاي پزشكي راه اندازي خواهد شد.

معصومي در اين نشست همچنين به موضوع سيستم ترياژ (دسته بندي كردن بيماران بر حسب اولويت بيماريها و منابع موجود درماني ) اشاره كرد و افزود: به منظور تجهيز مراكز بیمارستاني و پيش بیمارستاني به اين سيستم دوره هاي آموزشي در قالب كارگاههاي چند روزه در حال برگزاري است.

وي افزود: مركز مديريت حوادث در نخستين گام اين دوره ها را در 18 دانشگاه برگزار مي كند و سپس هريك از اين دانشگاهها بايد به برگزاري دوره هاي آموزشي در چند دانشگاه ديگر اقدام كنند.

وي خاطر نشان كرد:در حال حاضر 10 بیمارستان دولتي در كشور به سيستم ترياژ مجهز است و اميدواريم در زماني كوتاه بتوانيم همه  بیمارستانها را به اين سيستم تجهيز كنيم.

اين مسوول در ادامه به درخواست وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به خودكفايي تجهيزات پزشكي و آمبولانسي اشاره كرد و افزود: در اين زمينه خوشبختانه بخش خصوصي همكاري خوبي داشته است و وضعيت توليدات در اين زمينه به گونه اي است كه ما طي سالهاي اخير از طريق برگزاري مناقصه اقدام به خريد تجهيزات مورد نياز از شركت هاي داخلي كرده ايم .

رييس مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي در ادامه به بحث پايگاههاي فوريت هاي پزشكي و اورژانس در كشور پرداخت و گفت: در حال حاضر يكهزار و 850 مركز در سراسر كشور فعال هستند و بايد تا پايان برنامه چهارم اين تعداد تا دو هزار و 200 مركز و پايگاه افزايش يابند.

به گفته معصومي تا پايان امسال بنا بر خواست وزير بهداشت و درمان نزديك به 350 مركز و پايگاه راه اندازي خواهد شد.

وي ادامه داد: پايگاههاي فوريت پزشكي در حال حاضر در سطح 28 هزار كيلومتر جاده هاي اصلي كشور ارايه خدمات مي كنند ولي خواست دولت ايجاد اين پايگاهها در جاده هاي روستايي نيز است.

رييس مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي اضافه كرد: با توجه به اينكه 85 درصد ترافيك جاده اي در جاده هاي اصلي است و فقط 15 تا 20 درصد ترافيك جاده اي مربوط به جاده هاي روستايي است ، به نظر مي رسد ارايه خدمات در جاده هاي روستايي و غير اصلي به صورت ايجاد پايگاه هاي اورژانس مقرون به صرفه نباشد و استفاده از بالگرد در اين محورها توصيه مي شود.

معصومي همچنين گفت: در حال حاضر تنها يك بالگرد در اختيار مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي قرار دارد ، و براي دستيابي به سطح استاندارد و ارايه بهتر خدمات در اقصي نقاط كشور نياز به 44 بالگرد ديگر هست كه تامين اعتبار پروژه بالگردها به تعريف يك رديف بودجه منوط است.

وي در ادامه به برگزاري كنگره ملي فوريت هاي پزشكي براي نخستين بار در كشور اشاره كرد و گفت:‌اين كنگره توسط انجمن فوريت هاي پزشكي و به پيشنهاد مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي برگزار مي شود.

اين مسوول با بيان اينكه تاكنون هرگز پژوهش هاي انجام شده در حوزه فوريت هاي پزشكي در جايي مطرح نشده اند، گفت: كارهاي پژوهشي زيادي در كشور و دانشگاههاي مختلف انجام شده است و لازم بود تا از اين تحقيقات براي تعيين مسير مركز فوريت ها و افزايش كيفيت خدمات ارايه شده به مردم استفاده شود.

دكتر 'محمدعلي عبداللهي ' دبير انجمن فوريتهاي پزشكي نيز در ادامه اين نشست گفت: كار تكنسين هاي اورژانس 115 ،كاري تخصصي و خاص است و براي اينكه اين جامعه 14 هزار نفري بتواند خدمات بهتري ارايه كند، بايد جايگاه و هويت واقعي آنان در جامعه مشخص شود.

وي افزود: اگر چه اين تكنسين ها در بخش اجرايي فعاليت دارند اما از كار علمي و پژوهشي غافل نبوده اند و لازم است تا نتايج تحقيقات آنان ارايه و در دسترس فعالان حوزه علمي و بهداشتي كشور قرار گيرد.

عبداللهي بررسي دلايل بروز حوادث براي تكنسين هاي فوريت هاي پزشكي را از ديگر اهداف برگزاري اين كنگره عنوان كرد و گفت: اورژانس پيش بیمارستاني ، مديريت اورژانس پيش بیمارستاني ، تورما يا تصادفات جاده اي ، تورما و اورژانس پيش بیمارستاني ، جايگاه پژوهش در اورژانس و خدمات پيش بیمارستاني از جمله محور هاي مورد بحث در اين كنگره هستند.

اين تكنسين مركز فوريت هاي پزشكي با اشاره به اينكه اين كنگره در روزهاي 13 و 14 ارديبهشت ماه برگزار مي شود ، افزود: تاكنون 55 مقاله به دبيرخانه اين كنگره رسيده است كه از مجموع آن 27 مقاله براي ارايه در كنگره برگزيده شده است و در قالب سخنراني و پوستر ارايه خواهند شد.

به گفته دبير انجمن فوريت هاي پزشكي برگزاري كارگاههاي آموزشي و نمايشگاه از برنامه هاي جنبي اين كنگره است و در اين كنگره از مديران سازمانهاي مرتبط چون آتش نشاني ها و راهنمايي و رانندگي نيز دعوت به عمل آمده است.

'محمد رضا محمد ' عضو هيات مديره اتحاديه توليد كننده تجهيزات پزشكي و آمبولانسي در كشور نيز به برگزاري نمايشگاه تجهيزات پزشكي در حاشيه اين كنگره دو روزه اشاره كرد و گفت: شركت هاي توليد كننده تجهيزات پزشكي اگر نتوانسته اند تمامي نياز داخلي به تجهيزات پزشكي را تامين كنند اما در زمينه تجهيزات آمبولانسي نياز داخلي را به طور كامل برآورده كرده اند.

يك هزار و 400 دستگاه انواع آمبولانس امسال وارد ناوگان مي شود 

معاون اجرايي مركز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي كشور گفت: براي تجهيز مراكز بهداشتي و درماني، امسال يك هزار و 400 دستگاه انواع آمبولانس وارد ناوگان بهداشتي درماني كشور مي شود.

'جعفر معيادفر'  افزود: از اين تعداد يك هزار دستگاه آمبولانس ويژه مراكز بهداشتي درماني، 300 دستگاه آمبولانس ويژه مناطق كوهستاني و 100 دستگاه اتوبوس آمبولانس است.

وي گفت: از اين مجموع، يك هزار دستگاه 100 دستگاه آن اواخر سال قبل وارد شد و بقيه در طول سال جاري وارد و مورد استفاده قرار مي گيرد.

معيادفر با بيان اينكه براي رسيدن به اهداف برنامه چهارم نياز به ايجاد 350 پايگاه اورژانس جديد است، گفت: در زمان حاضر يك هزار و 875 پايگاه در كشور فعال است و با ايجاد اين تعداد ، شمار پايگاه هاي اين مركز به بيش از دو هزار و 100 پايگاه افزايش مي يابد.

وي گفت: پوشش كامل راه هاي اصلي و فرعي از برنامه هاي وزارت بهداشت در برنامه پنجم توسعه است و در اين زمينه با توجه به گسترده بودن راه هاي روستايي علاوه بر پوشش زميني استفاده از پوشش هوايي نيز در برنامه قرار دارد.

معاون اجرايي مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي كشور گفت: اين مركز 14 هزار نيروي انساني را تحت پوشش دارد

منبع : ایرنا + فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۹۰/۱/۳۱ تعداد بازدیدکنندگان : 10392

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1841
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 3911
بازدید امسال : 799394
بازدید کل : 37166467

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش